Hogyan dolgozom?
2017. március 08. írta: Gergő Herkó

Hogyan dolgozom?

122584470-e1406064246535.jpg

Hogyan készülnek a cikkeim? Mivel ez egy infografika blog, nem véletlen, hogy a tartalmak legnagyobb részét ezek a grafikák határozzák meg. 

Többen kérdezték már, hogyan készíthetnének saját maguk is infografikákat, mindig szívesen segítek, ha ilyen jellegű kérdéseket kapok. Ez a cikk is ezért született, hogy bemutassam, hogyan is készül egy-egy infografika.

Eszközök:

Mivel a számítógép az alap felszereltséghez tartozik, nézzük, milyen programok lehetnek a segítségedre:

  • Photoshop

Ez az elsődleges és legfontosabb program, amit használnod kell egy infografika elkészítésénél. De még ennél is tovább menve, nagy szükség van rá egyedi Facebook posztok, vagy blogbejegyzés egyes képeinek szerkesztéséhez.

  • Canva.com

Ez egy webes program felület, amin nagyon egyszerűen lehet képi megoldásokat kivitelezni. Vannak klassz sablonok és eszközök, a legklasszabbak ugyan fizetősek, de a legalapabb szerkesztési feladatokat viszonylag jól tudja.

Ezzel a felsorolás végéhez is érkeztünk. Ide sorolhatnám még az Illustratort is, de bonyolultsága miatt ez most nem fontos. 

Nagyon fontos megjegyeznem, hogy a két program együttes használatával lehet a legjobb eredményeket elérni. A Canva önmagában nem képes arra, hogy kifogástalan végeredményt lehessen elérni rajta. Ellenben a Photoshop önmagában is alkalmas a feladatra.

Példa:

Az egyik cikkemben (név szerint ebben: Hogyan blogolj 2017-ben?) azt a feladatot kaptam, hogy fordítsak le egy már meglévő infografikát. - Ez egyébként is egy nagyon klassz módszer a tartalom gyártásra. Szóval, ha megnézed a grafika textúráját, szembeötlő, hogy nem sima felületről van szó. Erről pedig úgy eltüntetni a szöveget, hogy ne rontson az összképen, nem volt egyszerű feladat, és esélytelen volt Canva-ban kivitelezni.

Íme egy kiragadott kép (szintén Photoshoppal, mert hát ugye mi mással?) az említett infografikából:

121212121212.jpg

A Kiszel Tündéről, vagy Kasza Tibiről készített infografikákat kizárólag Photoshop használatával készítettem el. Nem kellett hozzá más, mint kicsit bűvészkedni a rétegekkel, színekkel és a szűrőkkel.

Ha te is szeretnéd megtanulni a Photoshop használatát, egyedi képi tartalmakat készíteni a saját blogod, Facebookod, Instagramod felületeire, akkor jelentkezz a Vállalkozói Photoshop képzésünkre! A részletekért kattints a képre:

 esemeny_boritokep.jpg

 

Biztosan észrevetted már, hogy egy ideje nem írtam új cikket erre a blogomra. Ennek egyik legfőbb oka, hogy új projektbe vágtam, és már egy másik blogon élem ki az írhatnékomat. 

Igyekszem minden cikkemet úgy megírni, hogy aki olvassa, tanuljon belőle valamit. Ha van egy kis időd, vagy kedved, nézz rá. Nem fogod megbánni!

Kattints ide: bloggerleszek.blog.hu

süti beállítások módosítása