Hogyan blogolj 2017-ben?
2017. február 13. írta: Gergő Herkó

Hogyan blogolj 2017-ben?

tartalommarketing.png

A LinkedIn egyik legismertebb magyar szakértőjével,Bánki Tamással a drlinkedin.hu előadójával beszélgettünk a 2017-es év tartalom marketing trendjeiről.  

Tamás mutatott nekem egy piackutatást, és a következőket mondta:

A LinkedIn Marketing Solutions blog 2016 végén közreadott egy kérdőívet, melyben megkérdezték az olvasóikat, hogy mit szeretnének olvasni jövőre, azaz 2017-ben. Több mint 2000 válaszadó az olvasó közönség több mint 20%-át jelenti, ami nagyon jó érték.

Ezen válaszok alapján azt látták, hogy az olvasók egyharmada útmutatókat szeretne olvasni. 

83%-a válaszadóknak szeretne vendég bloggert olvasni. 

39%-uk infografikákat szeretne, míg majd egy negyedük (24%) videót szeretne látni. 

13% mondta, hogy hatékonyabban szeretne együttműködni az értékesítéssel, 15% szeretné javítani a ROI (return on investment; befektetés megtérülés) mutatójukat, 19% szeretne hatékonyabban mérni, 22% szeretné az ismertséget növelni és 31% a lead generálást jelölte meg fő célként*. 

És természetesen azt is megkérdezték, hogy mennyire ajánlanák ismerőseiknek a blogot a kérdőív kitöltői másoknak. És (számomra meglepő módon - Bánki Tamás, DrLinkedin) erre csak 80% mondta, hogy ajánlja.

A piackutatásról készült infografika is, melynek a magyar fordítását én készítettem el:

linkedin_infografika_leforditva_javitva_1.jpg

Az eredeti angol nyelvű infografika megtekinthető ezen a linken:

 http://bit.ly/Linkedin-2017-EMEA-Marketing-kerdoiv-Infografika

Ha szeretnéd hatékonyan kihasználni a LinkedInben rejlő lehetőségeket, látogass el a www.drlinkedin.hu oldalra.

 

Tetszett a cikk? Nyomj egy likeot, vagy oszd meg ismerőseiddel! Még több érdekességért kövesd a Grafitzsonglőr facebook oldalát!

Biztosan észrevetted már, hogy egy ideje nem írtam új cikket erre a blogomra. Ennek egyik legfőbb oka, hogy új projektbe vágtam, és már egy másik blogon élem ki az írhatnékomat. 

Igyekszem minden cikkemet úgy megírni, hogy aki olvassa, tanuljon belőle valamit. Ha van egy kis időd, vagy kedved, nézz rá. Nem fogod megbánni!

Kattints ide: bloggerleszek.blog.hu

süti beállítások módosítása