Hogyan tedd ellophatatlanná a képeidet?
2017. március 09. írta: Gergő Herkó

Hogyan tedd ellophatatlanná a képeidet?

image_imageformat_lightbox.png

Te is gyakran találkozhatsz olyan posztokkal a Facebookon, ami forrásmegjelölés nélkül terjed a hálón. Valaki készít egy posztot, vagy mémet, amit felkap a néző közönség, de nem tudod meg, kié is volt eredetileg a poszt. 

Ilyen esetek általában úgy történnek, hogy egy lájkvadász portál lementi a képet, majd sajátjaként publikálja.

Sztori:

Néhány évvel ezelőtt egy marketinges cég posztolt egy képet a Facebook oldalán. A kép alsó részére, egy fekete sávban elhelyezte a saját logóját. Nem kellett sok idő, a kép szárnyra kapott az interneten. A probléma ott volt, hogy lájkvadász portálok kezére jutott, ahol szépen levágták róla a cég logóját, és sajátjukként kezdték megosztani.

263_w-800_h0_q100.jpg

Ez már a nem eredeti fotó, de elárulom, hogy a képet a Marketing Commando készítette. 

Nagy hiba volt részükről, hogy nem jól helyezték el rajta a logójukat, mivel a kép több százezer emberhez jutott el, csak sajnos forrásmegjelölés nélkül.

Hogyan védheted ki, hogy a te képeid hasonló sorsra jussanak?

A válasz nagyon egyszerű: Vízjellel

A vízjel nem retusálható le a képről, épp ezért nagyon megnehezíti a tolvajok dolgát. Viszont, ha még így is megosztják a képedet, azzal csak a te malmodra hajtják a vizet, mivel ha általuk szárnyra kel a posztod, több százezer ember találkozhat a TE logóddal! A vízjelkészítés valójában egyáltalán nem nagy ördöngősség, fél perc alatt kész, akár te is meg tudod csinálni, még csak grafikust sem kell fizetned hozzá.

Vízjelkészítést, és még rengeteg képszerkesztési trükköt is megtanulhatsz az április 8.-án megrendezett Photoshop oktatáson. Emellett kapcsolatot építhetsz a többi vállalkozóval, akik megjelennek a rendezvényen.

Ne maradj le róla, a helyek drasztikusan fogynak! Már a meghirdetett napon hárman jelezték, hogy ott lesznek az eseményen. Az össz férőhely pedig 25 főre van redukálva.

Kattints a képre a részletekért!

esemeny_boritokep.jpg

Tetszett a cikk? Nyomj egy likeot, vagy oszd meg ismerőseiddel! Még több érdekességért kövesd a Grafitzsonglőr facebook oldalát!

 

Biztosan észrevetted már, hogy egy ideje nem írtam új cikket erre a blogomra. Ennek egyik legfőbb oka, hogy új projektbe vágtam, és már egy másik blogon élem ki az írhatnékomat. 

Igyekszem minden cikkemet úgy megírni, hogy aki olvassa, tanuljon belőle valamit. Ha van egy kis időd, vagy kedved, nézz rá. Nem fogod megbánni!

Kattints ide: bloggerleszek.blog.hu

süti beállítások módosítása