Te vajon tudod, hogy De miért? Hát ezért!
2016. november 09. írta: Gergő Herkó

Te vajon tudod, hogy De miért? Hát ezért!

fluimucil2-800x445.jpg

Múlt hét pénteken kezdték elözönleni az internetet a Fluimucil reklámjában szereplő kisfiúról készített mémek. 

Még most is elég nagy füstje van a dolognak, de már messze nem akkora, mint a hétvégén. A reklám végül is pont jól sült el, sikerült annyira idegesítőre sikerülnie, hogy az emberek teljesen kiakadjanak tőle. Ebből a felindulásból aztán hatalmas mémlavina kerekedett, ami ingyen reklám lett a gyógyszer cégnek.

A közösségi média kihasználása nem újkeletű dolog a cégeknél, több multi is használja a közösség építést saját márkájának népszerűsítésére. (Erről írtam egy másik cikket is, azt itt tudod elolvasni, vagy a linkre kattintva:  http://grafitzsonglor.blog.hu/2016/11/07/igy_adj_el_napszemuveget_a_kozossegi_media_hasznalataval)

Bár itt nem volt szükség közösség építésre, egy véletlen gerilla marketing kampánnyá változott ez a hatalmas mém áradat.

A héten a szokásos rutinomat követve, a Minnert olvastam, és akkor futottam bele ebbe a cikkbe:

http://www.minner.hu/fluimucil-memek-arasztottak-el-a-magyar-webet-vajon-iranyitott-gerillamarketing-akcio-volt/

A cikk egy nagyon érdekes dologra világított rá:

A Google Trends-ben így nézett ki a keresés a "Fluimucil" kifejezésre

fluimucil1.jpg

Azt hiszem, ezen a grafikonon nincs mit magyarázni, az érdeklődés hihetetlenül megnőtt a termék iránt, valószínűleg arra még a reklám készítői sem gondoltak, hogy ilyen visszhangot vált ki a reklámjuk. Egy viszont biztos: A gyógyszergyár jól járt azzal, hogy az év legidegesítőbb reklámja az övék.

 

T

Biztosan észrevetted már, hogy egy ideje nem írtam új cikket erre a blogomra. Ennek egyik legfőbb oka, hogy új projektbe vágtam, és már egy másik blogon élem ki az írhatnékomat. 

Igyekszem minden cikkemet úgy megírni, hogy aki olvassa, tanuljon belőle valamit. Ha van egy kis időd, vagy kedved, nézz rá. Nem fogod megbánni!

Kattints ide: bloggerleszek.blog.hu

süti beállítások módosítása