Így vágj bele a szabadúszó karrieredbe
2017. március 01. írta: Gergő Herkó

Így vágj bele a szabadúszó karrieredbe

freelance-writer-1024x743.jpg

Magyarországon is egyre inkább kezd elterjedni a szabadúszó karrierforma. Annak, aki saját (főleg online) vállalkozást, céget szeretne építeni, érdemes ebben a formában elkezdenie felépíteni karrierjét. 

Pár évvel ezelőtt a szabadúszók még csak otthonról tudtak dolgozni, aztán jöttek a "free wifi"-t kínáló kocsmák, kávézók, ahol már szintén volt rá lehetőségük. Aztán jött egy addig teljesen új üzleti modell, ami már kielégítheti a freelancerek minden vágyát: a coworking iroda. Nagy előnye, hogy szinte ingyen használható, sok új kapcsolatot lehet szerezni, és elég inspirálóan hat az ember munkakedvére és kreativitására. Annyira bejött ez a fajta üzleti modell, hogy mára a legtöbb ilyen hely túlzsúfolttá vált. Ez is mutatja, hogy egyre több szabadúszó van az országban, ami nagyon jó hír.

Mennyivel jobb is a saját vállalkozásodon dolgozni, mint egy gyárban robotolni napi 8-12 órát. Emellett nincs főnököd, aki dirigáljon, úgy osztod be az idődet, ahogy neked tetszik, bárhonnan tudsz dolgozni és a fizetésednek sincs felső határa. Milyen jól hangzik, nem?

Azért vannak árnyoldalai is a dolognak. Ügyfeleket szerezni nem olyan egyszerű dolog, sajnos nem jönnek maguktól, főleg a karriered elején, amíg nincs neved a piacon. Addig bizony neked kell hajszolni őket. Nagy negatívum lehet még, hogy nincs meg a havi fix jövedelem, és az induláskor még nagyon össze kell húzni a nadrágszíjat. Az én szívemhez mindenképp a vállalkozói életforma áll közelebb, akkor is, ha az elindulás sokszor döcögősen is megy.

 

Ha te is szeretnéd elindítani az online karriered, ez az infografika neked szól:

 

 

010101001.jpg

 Ha szeretnéd látni, hogyan épül fel a gyakorlatban egy online vállalkozás, kövesd a két hónapos kihívásom, ahol egy pénztermelő blogot fogok beindítani a nulláról:

Biztosan észrevetted már, hogy egy ideje nem írtam új cikket erre a blogomra. Ennek egyik legfőbb oka, hogy új projektbe vágtam, és már egy másik blogon élem ki az írhatnékomat. 

Igyekszem minden cikkemet úgy megírni, hogy aki olvassa, tanuljon belőle valamit. Ha van egy kis időd, vagy kedved, nézz rá. Nem fogod megbánni!

Kattints ide: bloggerleszek.blog.hu

süti beállítások módosítása