Mennyire fontos az öltözködés az üzletben?
2016. szeptember 28. írta: Gergő Herkó

Mennyire fontos az öltözködés az üzletben?

fashion-sense-three-piece-suit-1105859-twobyone.jpgVajon fontos-e, milyen öltözéket viselünk, ha üzletet szeretnénk kötni?

A legtöbben most biztos rávágták, hogy igen. Vagy van olyan, aki még azt mondja, hogy nem?

Tegyük fel, hogy vettél egy nyaralót valamelyik tengerparton. Nyáron elviszed a családot kikapcsolódni. Minden reggel, mikor felkelsz, kimész sétálni a partra, nézed a hullámokat, és egyszer csak megpillantod a vízben a hullámlovasokat. Elkap az irigység, látod, ahogy siklanak a vízen, olyan egyszerűnek tűnik az egész, úgy döntesz, meg akarod tanulni te is.

Keresel tehát egy szakértőt, aki átadhatja neked a tudását, és megtaníthat minden trükkre.

Felmész az internetre, rákeresel: Találsz is egy vállalkozót, aki magát szakértőnek vallja, a saját arcával reklámozza magát, és a képein öltönyt visel, mint egy megbízható üzletember.

Majd kimész a partra, és látod, ahogy egy szörfruhát viselő hosszú hajú, csapzott srác oktat egy turistát.

Vajon melyik a hitelesebb? 

Te melyikőjüktől vennél inkább leckéket?

Az öltözék nagyon fontos, nem véletlen, hogy a reklámokban szereplő színészek mindig az adott termék specialistájának öltöznek. Legjobb példa erre a fogkrém vagy fogkefe reklám, aminek a végén elmondják, hogy tízből kilenc fogorvos ezt ajánlja. 

Az alábbi videóból ez a jelenség nagyon jól látszik. Egy humorista riporternek öltözve, öltönyben, kamerákkal és mikrofonnal, kamu hírekről kérdezte az embereket. Nézd meg a videót, érdemes levonni a tanulságot

 

Biztosan észrevetted már, hogy egy ideje nem írtam új cikket erre a blogomra. Ennek egyik legfőbb oka, hogy új projektbe vágtam, és már egy másik blogon élem ki az írhatnékomat. 

Igyekszem minden cikkemet úgy megírni, hogy aki olvassa, tanuljon belőle valamit. Ha van egy kis időd, vagy kedved, nézz rá. Nem fogod megbánni!

Kattints ide: bloggerleszek.blog.hu

süti beállítások módosítása