Mi alapján választunk gumit az autónkra?
2016. szeptember 05. írta: Gergő Herkó

Mi alapján választunk gumit az autónkra?

cool-mobil_hu-gumiabroncs-diszkont.jpgBeköszöntött az ősz, hamarosan ideje lesz lecserélni a nyári gumikat

Persze mondhatod, hogy: "ez mekkora hülyeség, hát hol van még a tél?"     És igazad van, hiszen még majdnem három hónap választ el a naptári téltől. Másrészről viszont érdemes lehet kicsit előre gondolkodni, mivel még nincs itt a szezon, és ilyenkor jobban megéri megvenni egy garnitúra abroncsot.  Emlékszem, mikor futárként dolgoztam, és egy gumik eladásával foglalkozó cég télen vette folyamatosan a nyári gumikat, nem mellesleg hatalmas tételben. Nyilván üzletileg így jobban megérte neki, mert milliókat spórolt.

Hogyan vásárol az átlag magyar?

Legtöbbször csak az ár befolyásolja döntésünket. Besétálunk a Tescoba, és kiválasztunk egy méretben a kocsinkhoz tartozó abroncsot. Rosszabb esetben használtan veszünk, vagy újra futózott gumit választunk. És ami a legrosszabb, olyankor, ha nagy a baj. Amikor már nem megy át a műszakin, mert annyira kopott, vagy amikor szálszakadt, vagy ha javíthatatlan defektet kapott. 

Mi lenne, ha az ár nem számítana? Ha annyi pénzünk lenne, hogy nem számítana, hogy egy gumi 10 000 Ft-ba, vagy 40 000 Ft-ba kerül. Vajon jól tudnánk választani? Vagy akkor már úgy is mindenki a drágábbat venné?

Nem mindegy a gumi minősége sem, ez köztudott. A minőséget gyakran összekapcsoljuk a márkával, amivel nincs is gond... Általában. De azért ne vegyünk készpénznek egy márkanevet, hiszen  még a jobb márkáknál is változik évente a minőség. Tavaly például az egyik nemzetközileg is elismert gyártó közepesen teljesített az ADAC tesztjén, aztán idén megint élre állt. Az aktuális helyzetet jellemzően a szakértők ismerik a legjobban.

Itt egy garfika a témában, amit a http://www.autogumiakcio.hu oldalon találtam.

34m7650_converse-chucks-optical-white-hi.jpg

Gumi vásárlás előtt érdemes elolvasni az Ő szakértői cikkjüket is a témában, amit a linkre kattintva meg is tudsz tenni:

http://www.autogumiakcio.hu/cikk/nagy-nyari-gumi-valaszto

süti beállítások módosítása