9 Inspiráló lecke Steve Jobstól
2017. február 08. írta: Gergő Herkó

9 Inspiráló lecke Steve Jobstól

jobs-jpg.jpg

Steve Jobs a világ egyik legmeghatározóbb személyisége volt. Nekem is nagy példaképem, de aki vállalkozó, az biztos, hogy felnéz rá.

Megváltoztatta a számítógép ipart, és a zeneipart. Kézjegye minden ma használatos informatikai eszközünkön visszaköszön, legyen szó mobiltelefonról, számítógépről, vagy tabletről.

Csak egy példát említve: A Macintosh volt az első gyönyörű tipográfiával megáldott számítógép. És mivel a Windows a Mac-ről másolódott, így az összes személyi számítógéphez eljutott Steve Jobs víziója.

*(A tipográfia nyomtatott betűkkel foglalkozó szakma és művészeti ág, melynek célja olyan írásképet kialakítani a betűtípusok és betűcsaládok alkalmazásával, mely egyszerre esztétikus és célszerű -wikipédia-) 

Steve Jobs egy olyan ember volt, aki ha valamit a fejébe vett, azt tűzön vízen keresztül véghez vitte. Érdemes lehet végignézni ezt a videót, ahol a Stanford egyetemen tart beszédet a végzős diákoknak. Hihetetlenül inspiráló:

 

steve_jobs_magyar_infografika001.jpg

Tetszett a cikk? Nyomj egy likeot, vagy oszd meg ismerőseiddel! Még több érdekességért kövesd a Grafitzsonglőr facebook oldalát!