Mennyire fontos az öltözködés az üzletben?
2016. szeptember 28. írta: Gergő Herkó

Mennyire fontos az öltözködés az üzletben?

fashion-sense-three-piece-suit-1105859-twobyone.jpgVajon fontos-e, milyen öltözéket viselünk, ha üzletet szeretnénk kötni?

A legtöbben most biztos rávágták, hogy igen. Vagy van olyan, aki még azt mondja, hogy nem?

Tegyük fel, hogy vettél egy nyaralót valamelyik tengerparton. Nyáron elviszed a családot kikapcsolódni. Minden reggel, mikor felkelsz, kimész sétálni a partra, nézed a hullámokat, és egyszer csak megpillantod a vízben a hullámlovasokat. Elkap az irigység, látod, ahogy siklanak a vízen, olyan egyszerűnek tűnik az egész, úgy döntesz, meg akarod tanulni te is.

Keresel tehát egy szakértőt, aki átadhatja neked a tudását, és megtaníthat minden trükkre.

Felmész az internetre, rákeresel: Találsz is egy vállalkozót, aki magát szakértőnek vallja, a saját arcával reklámozza magát, és a képein öltönyt visel, mint egy megbízható üzletember.

Majd kimész a partra, és látod, ahogy egy szörfruhát viselő hosszú hajú, csapzott srác oktat egy turistát.

Vajon melyik a hitelesebb? 

Te melyikőjüktől vennél inkább leckéket?

Az öltözék nagyon fontos, nem véletlen, hogy a reklámokban szereplő színészek mindig az adott termék specialistájának öltöznek. Legjobb példa erre a fogkrém vagy fogkefe reklám, aminek a végén elmondják, hogy tízből kilenc fogorvos ezt ajánlja. 

Az alábbi videóból ez a jelenség nagyon jól látszik. Egy humorista riporternek öltözve, öltönyben, kamerákkal és mikrofonnal, kamu hírekről kérdezte az embereket. Nézd meg a videót, érdemes levonni a tanulságot