Csöcsökkel tényleg mindent el lehet adni?
2016. szeptember 28. írta: Gergő Herkó

Csöcsökkel tényleg mindent el lehet adni?

keeley-hazell-huge-boobs.jpg

A legtöbb blog évekig küzd azért, hogy százezres olvasótábora legyen. Vagy rengeteget költ. Ezen felül ott vannak még a kattintásvadász címsorok, és rengeteg belefektetett munka.

Vannak, akik a könnyebb utat választják a nézőszerzésre. 

Az Index2 címlapján rengeteg 18+ -os  címkével ellátott cikk van.

Ezek nem éppen intellektuális tartalmak, de mégis rengetegen nézik őket, egy-egy cikket több tíz-, vagy százezren is akár.

Ennek az oka elég egyszerű. A marketing alapvető lényege, hogy minél nagyobb vágyat keltsen a vásárlókban, olvasókban.

Amikor egy pizzéria el akarja adni a a termékét, csináltat egy gyönyörűen összeállított termékéről egy profi fotóssal pár képet, és azokat reklámozza a szórólapjain.

Egy pékség úgy tudja becsalogatni a vevőket, ha az utcára engedi a frissen sült pékáruk illatát.

Ezekkel a módszerekkel az ember egyik alapvető ösztönét ébresztik fel. Az ingerek hatására, amit a képek, vagy az illatok okoznak, éhségérzet jelentkezik, és már megyünk is vásárolni.

A  fajfenntartási ösztönünk a legerősebb ösztön, a génjeinkbe van kódolva, melyre alapozva a legegyszerűbb eladni bármit is.  Ezt kihasználva nem csak a Szexipar bármely ágán tevékenykedők szedik meg magukat, de még a Hollywood-i filmgyártók is bőven profitálnak belőle. Gondoljunk csak bármely akciófilm gyönyörű és szexi hősnőjére, vagy a kidolgozott testű hőseire.