9 Inspiráló lecke Steve Jobstól
2017. február 08. írta: Gergő Herkó

9 Inspiráló lecke Steve Jobstól

jobs-jpg.jpg

Steve Jobs a világ egyik legmeghatározóbb személyisége volt. Nekem is nagy példaképem, de aki vállalkozó, az biztos, hogy felnéz rá.

Megváltoztatta a számítógép ipart, és a zeneipart. Kézjegye minden ma használatos informatikai eszközünkön visszaköszön, legyen szó mobiltelefonról, számítógépről, vagy tabletről.

Csak egy példát említve: A Macintosh volt az első gyönyörű tipográfiával megáldott számítógép. És mivel a Windows a Mac-ről másolódott, így az összes személyi számítógéphez eljutott Steve Jobs víziója.

*(A tipográfia nyomtatott betűkkel foglalkozó szakma és művészeti ág, melynek célja olyan írásképet kialakítani a betűtípusok és betűcsaládok alkalmazásával, mely egyszerre esztétikus és célszerű -wikipédia-) 

Steve Jobs egy olyan ember volt, aki ha valamit a fejébe vett, azt tűzön vízen keresztül véghez vitte. Érdemes lehet végignézni ezt a videót, ahol a Stanford egyetemen tart beszédet a végzős diákoknak. Hihetetlenül inspiráló:

 

steve_jobs_magyar_infografika001.jpg

Tetszett a cikk? Nyomj egy likeot, vagy oszd meg ismerőseiddel! Még több érdekességért kövesd a Grafitzsonglőr facebook oldalát!

 

Biztosan észrevetted már, hogy egy ideje nem írtam új cikket erre a blogomra. Ennek egyik legfőbb oka, hogy új projektbe vágtam, és már egy másik blogon élem ki az írhatnékomat. 

Igyekszem minden cikkemet úgy megírni, hogy aki olvassa, tanuljon belőle valamit. Ha van egy kis időd, vagy kedved, nézz rá. Nem fogod megbánni!

Kattints ide: bloggerleszek.blog.hu

süti beállítások módosítása